Угорщина залишатиметься залежною від російського газу до 2050 року

Share

Міністр технологій і промисловості Угорщини Ласло Палькович оголосив 4 жовтня про наміри країни відмовитися від імпорту російського газу до 2050 року за рахунок масштабної електрифікації

Про це Палькович сказав під час дискусії, організованій угорським економічним порталом Portfolio.hu, передає «Економічна правда».

«Імпорт російського газу може впасти до нуля до 2050 року, якщо інші умови не зміняться», – сказав угорський міністр.

За його словами, посприяти відмові від «блакитного палива» з Росії допоможе скорочення його споживання домогосподарствами – очікується, що у 2022 році воно впаде мінімум на 800 млн кубометрів, тоді як торік становило 4 млрд кубометрів.

Згідно з планом, до 2030 року частка газу в загальному енергоспоживанні Угорщини скоротиться з 36% до 25%, тобто на 2,4 млрд кубометрів.

Також уряд Угорщини планує масштабну реформу ринку споживання газу та електроенергії, яка дозволить перейти на альтернативні джерела – зокрема сонячні та вітрові електростанції.

«У найбільш короткостроковому періоді – у 2023 році – мають бути застосовані заходи зі зменшення попиту, а в подальшій перспективі – між 2023 і 2025 роками – мають бути запущені заходи стосовно енергоефективності та електрифікації», – анонсував Палькович.

Дії керівництва Угорщини в останні місяці свідчать, що вона, навпаки, все більше покладається на російські енергоресурси.

Читайте новини бізнесу та промисловості у Telegram-каналі UAprom