НАТО вважає диверсію причиною аварії на «Північних потоках»

Share

Витоки газу на газопроводах «Північний потік-1» та «Північний потік-2» сталися внаслідок диверсійних дій, вважають у НАТО

Альянс зазначає, що пошкодження трубопроводів «Північний потік-1» та «Північний потік-2» у міжнародних водах Балтійського моря викликає глибоке занепокоєння, передає «Бізнес.Цензор».

«Уся наявна на даний момент інформація вказує на те, що це є наслідком свідомих, необережних та безвідповідальних диверсійних дій», – йдеться у заяві.

У НАТО наголосили, що ці витоки створюють ризики для судноплавства та завдають значної шкоди навколишньому середовищу.

«Ми підтримуємо розслідування, які проводяться для встановлення походження пошкоджень», – додали у заяві.

Крім того, в Альянсі підкреслили, що будь-який навмисний напад на критично важливу інфраструктуру членів НАТО буде зустрінутий «єдиною та рішучою відповіддю».

На газопроводах «Північний потік-1» та «Північний потік-2» спочатку виявили три витоки газу. Йдеться про два витоки на «Північному потоці-1» та один витік на «Північному потоці-2». Витоки сталися на північний схід і південний схід від данського острова Борнхольм.

Пізніше оператор «Північного потоку» повідомив про руйнування, які відбулися в один день одночасно на трьох нитках морських газопроводів.

Пізніше шведська берегова охорона виявила четвертий витік на газопроводі «Північний потік».

Читайте новини бізнесу та промисловості у Telegram-каналі UAprom