На Каметсталі виготовили деталі чаші засипного апарату доменної печі

Share

Фахівці ливарного відділення ремонтно-механічного цеху комбінату Каметсталь провели експеримент на базі конвертерного цеху – методом лиття в опочному оснащенні відлили конус і кільце чаші засипного апарату доменної печі, вагою 18 і 9 тонн відповідно. Такі великогабаритні деталі власними силами на комбінаті виготовили вперше, повідомила прес-служба підприємства.

Засипний апарат призначений для завантаження шихтових матеріалів безпосередньо в піч і забезпечує необхідний розподіл шихтових матеріалів в колошнику. Ця сталева конструкція працює в умовах різких термічних коливань та ударних навантажень, а тому після відливання їй необхідно надати відповідні технічні характеристики для забезпечення зносостійкості.

Тож відлиті у конвертерному цеху елементи засипного апарату відправлять на Запорізький ливарно-механічний завод. Фахівці підприємства здійснять наплавлення твердосплавними матеріалами конусу і чаші та виконають збирання засипного апарату. Після цього конструкція повернеться на Каметсталь і буде встановлена на доменну піч підприємства. 

Читайте новини бізнесу та промисловості у Telegram-каналі UAprom