Українська енергетика здатна компенсувати ЄС 5-6 мільярдів кубометрів російського газу

Share

Міністр енергетики України Герман Галущенко провів двосторонню зустріч з виконавчим директором Міжнародного енергетичного агентства (МЕА) Фатіхом Біролем, перебуваючи з робочою поїздкою в США.

Про це повідомляє пресслужба Міністерства енергетики України.

Під час розмови міністр зазначив, що після синхронізації з ENTSO-E українська енергосистема демонструє свою стійкість, не дивлячись на понад 200 днів роботи в умовах війни.

Центральною темою зустрічі стало посилення енергетичної безпеки на європейському континенті з огляду на спровоковану РФ кризу на газовому ринку.

Міністр запевнив в готовності України допомогти європейським партнерам пройти майбутній важкий осінньо-зимовий період, використовуючи можливості експорту української електроенергії. Його використання повною мірою дозволить державам ЄС замістити 5-6 млрд кубометрів російського газу.

Також Герман Галущенко підкреслив можливість використання країнами Європи одних з найбільших на континенті українських підземних газових сховищ на вигідних умовах.

Фатіх Бірол зазначив, що МЕА продовжує зміцнювати відносини з Україною, щоб підтримати її потреби у відновленні та допомогти побудувати нове енергетичне майбутнє після завершення війни.

Спільнота МЕА забезпечує близько 75% світового попиту на енергію та охоплює понад 5 млрд споживачів.

Читайте новини бізнесу та промисловості у Telegram-каналі UAprom