70% українців зазнали фінансових втрат через війну – опитування

Share

Понад 70% українців так чи інакше фінансово постраждали через війну Росії проти України. Близько 33% втратили роботу, такі дані містяться в опитуванні Київського міжнародного інституту соціології (КМІС), пише Дзеркало тижня.

Так, у серпні понад 70% опитаних українців заявили про зниження доходів за час війни, тоді як у травні цей показник був на рівні 66%. Крім того, до 33% зросла кількість тих, хто втратив роботу (у травні — 31%). Відзначають певні матеріальні труднощі 40% чоловіків та 35% жінок, серйозні труднощі — 34% чоловіків та 26% жінок.

Частка людей, які зіткнулися із втратою житла, зросла з 6% до 9%, з втратою іншого майна — з 8% до 10%. Від нестачі грошей постійно страждають 8%, багаторазово стикалися з цією проблемою 13%, а іноді – 39%.

Незважаючи на всі перераховані труднощі, більше 81% опитаних заявили, що з початку повномасштабного вторгнення Росії жертвували кошти на ЗСУ. 60% — гроші на гуманітарні потреби, 54% — дали притулок або допомогли ВПО, 37% — займалися волонтерством.

Читайте новини бізнесу та промисловості у Telegram-каналі UAprom