Туреччина хоче збільшити закупівлі газу в США

Share

Турецький президент Реджеп Таїп Ердоган заявив, що Туреччина прагне збільшити закупівлю газу в США та поділитися ним з європейськими сусідами, пише "Європейська правда" із посиланням на Bloomberg.

«Ми хочемо збільшити постачання газу, який ми купуємо в США на більш вигідних умовах у майбутній період», – заявив Ердоган групі американських бізнесменів пізно ввечері в середу в Нью-Йорку.

«Ми готові співпрацювати у постачанні американського СПГ до країн регіону», – додав він.

Наразі Ердоган вказує на потенціал розширення енергетичних зв'язків, але Туреччина має обмежені можливості для реекспорту газу до Європи.

Туреччина – транзитна країна для постачання азербайджанського газу Трансанатолійським газопроводом, який перетинає Грецію і з'єднується з іншим трубопроводом, що веде до Італії.

Туреччина окремо прокачує газ, який закуповує у різних джерел, включаючи Росію, Азербайджан, Алжир та США, окремими трубопроводами до Греції та Болгарії. Туреччина щорічно імпортує близько 60 мільярдів кубометрів газу.

Раніше повідомлялося, що Туреччина збільшила закупівлі нафти в Росії в два рази. Ердоган також погодився платити за частину газу, купленого в Росії, рублями.