«Укроборонпром» спільно з країною-членом НАТО будує боєприпасний завод

Share

Угоду про будівництво сторони підписали напередодні. Це вже друге оборонне підприємство, про будівництво якого досягнуті міжнародні домовленості та укладений відповідний договір

Про це повідомляє прес-служба «Укроборонпрому».

Водночас підприємства ОПК працюють цілодобово над виробництвом, модернізацією та відновленням необхідного озброєння.

«З початком повномасштабного вторгнення підприємства концерну передали ЗСУ у п’ять разів більше військової техніки та озброєння, ніж за весь минулий рік. Деяка броньована техніка після чергових бойових пошкоджень заходила на ремонт по п‘ятому колу, а після відновлення — повертались у стрій. Цілодобово працюють й виїзні ремонтні бригади, повертаючи до бойового стану техніку прямо у полях. Таким чином, приведення у бойову готовність – в тому числі після пошкоджень – української, іноземної та трофейної техніки – це ключова компетенція державного концерну «Укроборонпром» станом на сьогодні», – сказано в повідомленні.

Одне з підприємств концерну отримало право здійснювати розмінування та інші операції з вибухонебезпечними предметами на території держави. Воно має власний Центр гуманітарного розмінування, акредитацію в ООН та фахівців високого класу. Підприємство стало третім в Україні – після Збройних сил та Держслужби з надзвичайних ситуацій, – яке може знешкоджувати та утилізовувати боєприпаси.

Наприкінці тижня відбудеться оборонний форум для розробників.

«Електромагнітна зброя, дрони-перехоплювачі, розмінування територій, системи психологічного впливу та захист БПЛА від засобів РЕБ — теми для розробок та стартапів. «Укроборонпром» як партнер хакатону допоможе втілити найкращі проривні рішення. Українська армія має отримати технологічну перевагу над ворогом», – сказано в повідомленні.

Читайте новини бізнесу та промисловості у Telegram-каналі UAprom