Японія готує новий пакет допомоги для України

Share

Японія готує новий пакет допомоги для України, до якого увійдуть кошти, необхідні для продовження контрнаступальної операції та для того, щоб зустріти зиму

Про це повідомив посол України в Японії Сергій Корсунський, передає Інтерфакс-Україна.

«Допомога не припиняється, готується нова порція цієї допомоги. Єдине, що це не зброя, але це те, що буде необхідно для того, щоб продовжувати цю фантастичну контроперацію, і для того, щоб зустріти зиму», – сказав Корсунський.

Посол уточнив, що раніше Японія вже передала Україні безпілотні літальні апарати.

Водночас Корсунський утримався від уточнення деяких пристроїв, про які Україна просить Японію.

«Але в нас дуже є чіткий терміновий запит від Міністерства оборони. У мене відбулася зустріч із головою ради директорів Hitachi. Ця компанія виробляє кілька видів продукції, які нам дуже потрібні – для цивільних та інших операцій, і ми говорили про це», – наголосив дипломат.

Під час зустрічі із міністром оборони Японії він передав список потреб України.

«У нас є чітке розуміння того, що вони дуже уважно його вивчають і розуміють всю терміновість необхідності постачання цих речей. Там є й електроніка, є й інші засоби, які дуже будуть нам потрібні в перспективі. Я дуже сподіваюся, що це станеться, і найближчим часом, ще до зими, ми зможемо це відправити в Україну та використати за призначенням», – наголосив Корсунський.

Читайте новини бізнесу та промисловості у Telegram-каналі UAprom