Шмигаль оприлюднив прогнози щодо курсу гривні

Share

Середній прогнозований урядом курс гривні у 2022 році станом на сьогодні очікується на рівні 32,3 грн/дол, на кінець року він очікується на рівні 37 грн/дол, а у проєкті держбюджету на 2023 рік середній курс прогнозується на рівні 42 грн/дол

Про це прем'єр-міністр Денис Шмигаль розповів на пресконференції 14 вересня, повідомляє Інтерфакс-Україна.

«Звичайно ж, з умовами емісії та інфляції, яка є у всій Європі, у світі і, очевидно, у нас, ми очікуємо, що середньозважений курс у (2023) році буде в районі 42 грн/$, він коливатиметься», – сказав прем'єр, розповідаючи про макропрогноз, на якому побудовано затверджений урядом напередодні проєкт держбюджету.

«Яким він буде станом на кінець року, передбачити практично неможливо. Але для розрахунків бралося лінійне зростання цього курсу, і це буде в районі, не називатиму психологічний бар'єр, – 49 грн/дол, давайте так скажемо», – зазначив прем'єр.

Водночас він підтвердив, що формально у документах зазначено курс на кінець 2023 року на рівні 50 грн/дол.

«Але ще раз скажу, що це розрахунковий курс долара, який ми розраховували за тих умов, у яких живемо зараз», – пояснив Шмигаль.

Голова уряду також зазначив, що Мінфін та Нацбанк погодили щомісячний ліміт прямого фінансування дефіциту бюджету через військові облігації на рівні 30 млрд грн і у найближчі півроку планують його дотримуватися.

Читайте новини бізнесу та промисловості у Telegram-каналі UAprom