ЄС розробляє план з обмеження доходів виробників е/е

Share

ЄС розробляє план з обмеження доходів компаній, що виробляють електроенергію, заявила президент Європейської комісії Урсула фон дер Ляйєн

Вона зазначила, що ця пропозиція може залучити $140 млрд, щоб допомогти людям, які постраждали від стрімкого зростання цін на енергоносії, пише УНІАН із посиланням на The Washington Post.

«Ці компанії отримують доходи, про які вони ніколи не думали та навіть не мріяли», — заявила президент Європейської комісії.

Фон дер Ляйєн зазначила, що необхідна «глибока і всебічна реформа ринку електроенергії», щоб зменшити вплив природного газу на те, як встановлюються ціни.

«У нашій соціальній ринковій економіці з прибутком все в порядку, це добре. Але в наш час неправильно отримувати надвисокі рекордні доходи та прибутки внаслідок війни та коштом споживачів. У ці часи прибуток необхідно розділити та направити тим, хто її найбільше потребує», — сказала вона.

«Наша пропозиція дозволить зібрати понад 140 мільярдів для держав-членів, щоб вони могли безпосередньо пом'якшити удар», — сказала фон дер Ляйен.

7 вересня 2022 року з'явилася інформація про те, що Єврокомісія працює над обмеженням ціни на електроенергію. Європейська комісія рекомендуватиме державам-членам ЄС обмежити ціну на електроенергію, вироблену без використання газу, на рівні 200 євро за МВт і стягувати податки з доходів, якщо ринкові ціни будуть перевищувати цю стелю. Надлишкові доходи будуть перерозподілені на допомогу компаніям і домогосподарствам.

Читайте новини бізнесу та промисловості у Telegram-каналі UAprom