Метінвест змінив керівника АКХЗ

Share

Виконуючим обов’язки генерального директора Авдіївського коксохімічного заводу Групи Метінвест призначений Юрій Кциненко, повідомила прес-служба підприємства. Раніше він займав посаду заступника директора з виробництва АКХЗ.

Кциненко працює на Авдіївському коксохімі з 1998 року. Більша частина його кар’єри пов’язана із залізничним цехом, де він займав різні посали, а 2017 року був призначений його начальником. З 2018 року займав посаду заступника директора з виробництва АКХЗ, відповідаючи за транспортну складову.

«З перших днів військової агресії Юрій Сергійович залишається у Авдіївці та разом із спеціалістами АКХЗ робить все, щоб забереги підприємство та підтримати співробітників. Також, за власної ініціативи, із волонтерами коксохіму, Юрій надає гуманітарну допомогу для мешканців авдіївської громади», – зазначається у повідомленні.

Раніше директором Авдіївського коксохіму був Віталій Литовка.

Навесні цього року Метінвест прийняв рішення призупинити операції на АКХЗ через близькість до лінії зіткнення і постійні обстріли з боку російської армії. Підприємство неодноразово зазнавало руйнувань внаслідок дій російських військових. Переважна більшість персоналу заводу була евакуйована, на місці залишається лише частина робітників, які забезпечують зберігання промислових потужностей у період воєнних дій.