Третє зафрахтоване ООН судно ошвартоване під завантаження агропродукцією для Африки

Share

Балкер IKARIA ANGEL, зафрахтований Всесвітньою продовольчою програмою ООН, 12 вересня прибув до порту «Чорноморськ» під завантаження 30 тис. тонн пшениці

Після завантаження продовольство буде відправлене до Ефіопії, частина населення якої, згідно з висновками ООН знаходяться на межі продовольчої катастрофи, повідомляє Міністерство інфраструктури України.

«Ми розуміємо глобальну продовольчу відповідальність України перед світом, особливо перед тими країнами Африки та Азії, що перебувають в стані гуманітарної катастрофи. З початку реалізації Ініціативи вже відправлено два судна, зафрахтовані Всесвітньою продовольчою програмою. На їх борту понад 60 тис. тонн української пшениці для жителів Ємену та Ефіопії. Нашими партнерами з ВПП додатково закуплено ще 190 тис. тонн зернових для подальшого експорту в країни, що потерпають від нестачі продовольства», — сказав міністр інфраструктури України Олександр Кубраков.

Під час реалізації ініціативи про безпечне транспортування агропродукції вже 122 судна вирушили з українських портів. На їх борту близько 2,78 млн тонн продовольства.

Читайте новини бізнесу та промисловості у Telegram-каналі UAprom