США оголосили про новий пакет військової допомоги Україні

Share

Президент Джо Байден затвердив транш допомоги Україні у розмірі до $675 млн, заявив міністр оборони США Ллойд Остін під час відкриття 5-го засідання Контактної групи з оборони України на авіабазі «Рамштайн» у Німеччині

«Ми маємо розвиватися із розвитком бою. За кілька тижнів, що минули після останньої зустрічі контактної групи, США виділили ще $6,3 млрд на допомогу Україні в галузі безпеки. Учора президент затвердив черговий транш допомоги США Україні в розмірі до $675 млн», – цитує його «Інтерфакс-Україна».

За словами міністра, останній пакет включає, зокрема, більше GMLRS, гаубиці, артилерійські боєприпаси, ракети, броньовані машини швидкої допомоги, протитанкові комплекси, стрілецьку зброю та багато іншого.

Раніше про передачу Україні нової партії озброєння повідомляв The Washington Post із посиланням на представника уряду США. Чиновник, який говорив на умовах анонімності, сказав, що снаряди для високомобільної артилерійської ракетної системи HIMARS супроводжуватимуться транспортними засобами та іншим обладнанням для солдатів.

Читайте новини бізнесу та промисловості у Telegram-каналі UAprom