Путін погрожує Європі у відповідь на обмеження цін на російські нафту та газ

Share

Росія погрожує повністю припинити постачання нафти, вугілля та газу до країн Заходу, які обмежать ціни на російські енергоносії

Про це під час пленарного засідання Східного економічного форуму заявив російський президент Володимир Путін, повідомляє місцева редакція Forbes.

«Лімітування цін на наші енергоносії є абсолютно тупим рішенням. Якщо хтось спробує його реалізувати, ні до чого хорошого для тих, хто ухвалює це рішення, воно не приведе», – сказав Путін.

За його словами, якщо Захід висуватиме вимоги, що суперечать контрактним зобов'язанням, Росія просто не виконуватиме їх, попри те, що російська влада сама змінювала умови контрактів в односторонньому порядку.

«Взагалі нічого не постачатимемо, якщо це суперечить нашим інтересам – у цьому випадку економічним. Ні газ не постачатимемо, ні нафту, ні вугілля, ні мазут. Нічого не постачатимемо», – пригрозив Путін.

Раніше голова Єврокомісії Урсула фон дер Ляйєн анонсувала розгляд пропозицій щодо встановлення граничної ціни на російський трубопровідний газ.

Читайте новини бізнесу та промисловості у Telegram-каналі UAprom