Найбільший імпортер Німеччини припинив постачання російського газу

Share

Найбільший імпортер газу в Німеччині 5 вересня повідомив про припинення постачання газу з Російської Федерації. Компанія Uniper використовує кредит для покриття нестачі газу

У компанії відзначили, що використовують транш по кредитній лінії, наданій німецьким державним банком. Гроші спрямують на закупівлю відсутнього обсягу газу в інших постачальників, передає УНІАН із посиланням на Reuters.

Минулого тижня компанія взяла у німецького уряду додаткові 4 млрд євро кредиту після вичерпання попередньої кредитної лінії в розмірі 9 млрд євро.

Мажоритарним власником Uniper є фінський Fortum.

31 серпня російський «Газпром» призупинив поставки газу в Європу «Північним потоком». Компанія заявила, що на частинах трубопровідного компресора були виявлені витоки масла і обладнання довелося відключити до їх усунення. У Siemens Energy, яка зазвичай обслуговує турбіни «Північного потоку», повідомили, що подібна поломка не повинна зупиняти роботу трубопроводу.

Увечері 2 вересня російська газова компанія «Газпром» оголосила про повну зупинку прокачування газу по трубопроводу «Північний потік» на невизначений термін.

Читайте новини бізнесу та промисловості у Telegram-каналі UAprom