Україна до кінця року очікує ще до $16 млрд допомоги від міжнародних партнерів

Share

Україна вже отримала $17,5 млрд допомоги від міжнародних партнерів і до кінця року очікує ще від $12 до $16 млрд

Про це прем’єр-міністр Денис Шмигаль заявив під час зустрічі з федеральним президентом Німеччини Франком-Вальтером Штайнмаєром.

«Цього тижня очікуємо на черговий транш макрофінансової допомоги від ЄС у розмірі 5 млрд євро. Ми вдячні Німеччині та всім країнам Євросоюзу за фінансову допомогу. Це дозволяє нам вистояти у війні, продовжувати фінансувати соціальні зобов’язання уряду, підтримувати економіку, армію та фінансову стабільність у нашій державі», — підкреслив прем’єр-міністр.

Водночас Штайнмаєр запевнив, що Німеччина залишається надійним союзником для України.

Сторони також обговорили зброї для ЗСУ, санкції проти РФ, провокації Росії на ЗАЕС, процес інтеграції України до ЄС, а також реалізацію плану відновлення України.

«Реактивні системи залпового вогню MARS II та самохідні артилерійські установки «Panzerhaubitze 2000», які передала Німеччина, гарно показали себе на полі бою, і ми сподіваємося на збільшення постачання важкого озброєння. Крім того, восени очікується передача надсучасної системи ППО німецького виробництва IRIS-T. Водночас ми очікуємо, що Німеччина стане одним із лідерів у процесі розбудови протиповітряної оборони», — зазначив очільник українського уряду.

Читайте новини бізнесу та промисловості у Telegram-каналі UAprom