У Німеччині заявили, що не можуть покладатися на російський газ цієї зими

Share

Німеччина не може покладатися на постачання газу з Росії цієї зими, оскільки Європа зіткнулася з переломним моментом енергетичної кризи через те, що потоки «Північного потоку-1» перервані через технічне обслуговування, а наступного місяця очікуються додаткові роботи

Про це заявив міністр економіки Німеччини Роберт Хабек, передає «Бізнес.Цензор» із посиланням на Bloomberg.

«Ми не повинні розраховувати на надходження газу через газопровід «Північний потік-1» протягом зими», – сказав Хабек, додавши, що він не підтримує зв’язок із «Газпромом» з цього питання.

«Я очікую, що ми жодним чином не можемо покладатися ні на Росію, ні на «Газпром», решта – чисті спекуляції», – додав він.

Хабек і канцлер Німеччини Олаф Шольц звинуватили Кремль у використанні залежності Європи від російських енергоносіїв як зброї у відповідь на санкції, запроваджені після вторгнення в Україну.

Влітку, коли попит був низьким, Європа заповнювала газові сховища і зараз приблизно на два місяці випереджає графік, протидіючи ризику того, що Москва може зберегти поставки на мінімальному рівні.

Як зазначається, у Європі зростає очікування, що Росія використовуватиме постачання газу як спосіб тиснути на блок через санкції.

За словами джерел агентства, уряд у Берліні вже готується до продовження перебоїв з постачанням російського газу у зв’язку з додатковим обслуговуванням «Північного потоку-1» у середині жовтня. Ця зупинка може бути навіть довшою, ніж нинішня, сказав один зі співрозмовників агентства.

Читайте новини бізнесу та промисловості у Telegram-каналі UAprom