Видобуток газу російським «Газпромом» скоротився на 15%

Share

У січні-серпні 2022 року російський «Газпром» видобув 288,1 млрд кубометрів газу, що на 14,6% або на 49,1 млрд куб. м менше, ніж за аналогічний період минулого року

Експорт до країн далекого закордоння за цей період впав на 37,4% або на 49,1 млрд куб. м – до 82,2 млрд кубометрів, передає «Бізнес.Цензор» з посиланням на дані російської компанії.

Попит на газ компанії із газотранспортної системи на внутрішньому ринку РФ за цей період зменшився на 2,9% (на 4,7 млрд куб. м).

Водночас російський монополіст вказує на зростання експорту газу до Китаю, однак обсяги постачання палива за контрактом з китайською CNPC традиційно не розкриває.

За даними Gas Infrastructure Europe, на 30 серпня запаси газу в ПСГ Європи заповнені на 54,2 млрд кубометрів. Для досягнення рівня заповненості ПСГ початку сезону відбору 2019/2020 року європейським компаніям потрібно закачати ще 18,2 млрд куб. м газу.

У зв’язку з цим «Газпром» натякає на можливу нестачу газу у Європі під час опалювального періоду.

«Навіть близькі до максимальних запасів у ПСГ великих європейських країн не гарантують надійного проходження майбутнього осінньо-зимового періоду», – зазначає російський монополіст.

Читайте новини бізнесу та промисловості у Telegram-каналі UAprom