Україна розраховує у найближчі місяці отримати 8 млрд євро від ЄС

Share

Україна очікує отримати 8 млрд євро макрофіну від Європейського Союзу протягом наступних місяців. На початку вересня урядова команда здійснить візит у Брюссель для проведення чергової Ради Асоціації Україна – ЄС

Про це повідомив прем’єр-міністр Денис Шмигаль, передає пресслужба Кабінету міністрів.

Паралельно з візитом до Брюсселя, за його словами, також планується візит в Німеччину, де буде обговорюватися макрофінансова допомога та збільшення поставок зброї.

«Напередодні цього візиту маємо гарні сигнали від Федерального канцлера Олафа Шольца щодо готовності Німеччини розбудувати протиповітряну оборону та артилерію для Збройних сил України», — зауважив прем’єр-міністр.

Шмигаль зазначив, що Україна також очікує, що німецьке керівництво продовжить займати лідерські позиції для якнайшвидшого надання Україні чергового траншу макрофіну від ЄС у розмірі 9 млрд євро. Нині Україна вже отримала 1 млрд євро, очікується, що 8 млрд євро будуть надані протягом наступних місяців.

Загалом, за словами глави уряду, міжнародні партнери від початку повномасштабного вторгнення Росії надали Україні $17,5 млрд.

Читайте новини бізнесу та промисловості у Telegram-каналі UAprom