У Великобританії ціни на е/е для населення зростуть майже втричі

Share

Домогосподарства Великобританії майбутньої зими платитимуть за опалення своїх будинків майже втричі більше порівняно з минулим роком

Як пише Bloomberg, різкий стрибок рахунків торкнеться мільйонів людей, передає «Бізнес.Цензор».

Британський енергорегулятор Ofgem з 1 жовтня підвищив граничну ціну за електроенергію до рекордних 3549 фунтів стерлінгів ($4189). Очікується, що в січні ця сума зросте ще більше, оскільки Велика Британія конкурує з іншими країнами за поставки газу.

Оновлені граничні ціні зросли на 178% порівняно з рівнем минулої зими та на 80% порівняно з квітнем.

За даними консультантів Auxilione, річні рахунки для звичайного домогосподарства можуть у січні досягти 5405 фунтів стерлінгів ($6000) після наступного коригування і до 7263 фунтів стерлінгів (понад $8500) – у квітні.

«Я знаю, що оголошене сьогодні вранці обмеження цін на енергоносії викличе стрес і занепокоєння у багатьох людей. Поки (президент РФ – Ред.) Володимир Путін підіймає ціни на енергоносії в помсту за нашу підтримку сміливої боротьби України за свободу, я щосили працюю над розробкою варіантів подальшої підтримки», – сказав канцлер скарбниці Надхім Захаві.

Деякі енергопостачальники закликають до виділення фонду в 100 млрд фунтів ($118 млрд) для допомоги у стабілізації цін та швидких заходів із теплоізоляції більшої кількості будинків, але представник уряду заявив, що жодних важливих політичних рішень не буде ухвалено до призначення 5 вересня нового прем?єр-міністра.

Читайте новини бізнесу та промисловості у Telegram-каналі UAprom