«Газпром» умисно затягує повернення турбіни для «Північного потоку», – Siemens

Share

Російський «Газпром» продовжує «чіплятися» до документів та висувати безглузді вимоги для повернення відремонтованої у Канаді турбіни для газопроводу «Північний потік», затримку з поверненням якої російська компанія називає причиною обмеження постачання газу цим трубопроводом

Про це заявив представник компанії-виробника турбіни Siemens Energy, повідомляє Deutsche Welle.

Зокрема, він спростував закиди Росії, що поверненню обладнання річковим транспортом заважає низький рівень води, оскільки турбіну планують доправити в РФ вантажівкою.

Представник Siemens додав, що турбіна для російського газопроводу «Північний потік» готова до використання та, як і раніше, знаходиться в опечатаному стані в німецькому місті Мюльгайм-на-Рурі. Однак жодних зрушень у врегулюванні розбіжностей з Росією не видно, наголосив представник компанії.

Раніше російський «Газпром» офіційно відмовився забирати відремонтовану турбіни для газопроводу «Північний потік», яка зараз знаходиться у Німеччині, вимагаючи скасування запроваджених щодо Росії санкцій.

Раніше російський «Газпром» повідомив, що зупинить експлуатацію ще одного газотурбінного двигуна Siemens на компресорній станції "Портова", внаслідок чого прокачування газу «Північним потоком» з 27 липня зменшилось із 40% до 20% від його потужності.

Водночас російський «Газпром» заднім числом оголосив про форс-мажор за своїми контрактними зобов’язаннями щодо постачання газу до Європи з 14 червня.

Читайте новини бізнесу та промисловості у Telegram-каналі UAprom