Видобуток нафти в Росії знову падає, – ЗМІ

Share

Після кількох місяців відновлення видобуток нафти і конденсату в Росії за перші тижні серпня впав на 3% до 1,43 млн тонн на добу

Видобуток падає навіть попри зобов’язання РФ збільшувати виробництво в рамках угоди ОПЕК+, пише російський «Коммерсант».

При цьому великі російські вертикально інтегровані нафтокомпанії (ВІНК) здебільшого зберігають рівень видобутку. Зокрема, «Роснєфть» (без урахування підконтрольної їй «Башнєфті») знизила видобуток лише на 0,5% – до 464 тис. тонн на добу.

Водночас «Газпром нафта» зменшила видобуток на 3% – приблизно до 108 тис. тонн на добу. Натомість видобуток у менших компаній падає набагато швидше – добовий видобуток інших надрокористувачів знизився на 15%, до 208 тис. тонн.

Видобуток нафти в Росії різко впав у квітні після введення санкцій. З того часу і до серпня він зростав, хоча й не досяг рівня до початку повномасштабного вторгнення в Україну (так, на початку серпня 2021 року середньодобовий видобуток становив 1,45 тис. тонн).

При цьому російський уряд розраховував, що Росія влітку збільшить видобуток нафти в рамках своєї квоти за угодою ОПЕК+, проте поки що цього не сталося.

Читайте новини бізнесу та промисловості у Telegram-каналі UAprom