Україна може долучити до «зернового коридору» порт Миколаєва, – МЗС

Share

Україна вивчатиме можливість долучення Миколаївського морського порту до «зернового коридору» у разі дотримання РФ домовленостей щодо розблокування українських портів та гарантування безпеки

Про це заявив глава МЗС України Дмитро Кулеба, передає «Укрінформ».

За словами міністра, експорт морем українського продовольства розблокований, і всі три великі чорноморські порти Одеси запрацювали.

Кулеба додав, що потреба в українських агропромислових товарах на ринку величезна, і запевнив, що Україна була, є і залишатиметься надійним постачальником сільгосппродукції і гарантом світової продовольчої безпеки.

«Якщо все буде йти відповідно до домовленостей і буде гарантована безпека нашому узбережжю, будемо розглядати можливість долучення Миколаївського морського порту до «зернового коридору», оскільки там також є заблоковані кораблі з українським збіжжям», – сказав міністр.

Кулеба зауважив, що повна відповідальність за подальше функціонування «зернового коридору» лежить на Росії.

Глава МЗС також розвіяв російський міф, що буцімто Росія виторгувала собі зняття санкцій в обмін на розблокування українських портів.

«Жодних санкцій з аграрного експорту Росії не знімалося, оскільки жодних таких санкцій не було запроваджено. Джерело цього міфу – сама Росія, яка шукає будь-який привід для того, щоб посіяти серед українців сумніви та зневіру», – наголосив він.

Читайте новини бізнесу та промисловості у Telegram-каналі UAprom