Evraz планує продати активи у Північній Америці

Share

Російська холдингова компанія Evraz оголосила про намір продати активи в Північній Америці.

Про це йдеться у заяві компанії, пише «Економічна правда».

Активи, які планують продати, включають електросталеплавильні виробництва, підприємства з випуску сталевого прокату і трубні заводи.

Металургійна компанія та її головний акціонер Роман Абрамович перебувають під британськими санкціями.

Зазначається, що Evraz почав збирати заявки на придбання активів американського дивізіону компанії Evraz North America (ENA). Їхній продаж дозволить «розкрити вартість північноамериканського дивізіону як незалежну компанію», йдеться в повідомленні.

Збір заявок ведеться відповідно до генеральної ліцензії, виданої Управлінням щодо здійснення фінансових санкцій Великої Британії (OFSI), зазначив Evraz. Можлива угода вимагатиме, у тому числі, погодження з боку державних органів, які займаються санкціями.

Evraz North America займається виробництвом сталевої продукції для залізничного, енергетичного, промислового та будівельного ринків у Північній Америці. Дивізіон включає два електросталеплавильні виробництва, чотири підприємства з випуску сталевого прокату і вісім трубних заводів, ломозаготівельну мережу з 17 підприємств. Сукупні потужності підприємств дивізіону з виплавки стали становлять 2,3 млн т, потужності з випуску готової продукції – 3,5 млн т.

У 2021 році виручка ENA склала $2,4 млрд, скоригований показник EBITDA – $320 млн, за даними компанії.

Найбільші акціонери Evraz: мільярдер Роман Абрамович (28,64%) та структури його партнерів – Олександра Абрамова (Abiglaze Ltd, 19,32%) та Олександра Фролова (Crosland Global Limited, 9,65%), йдеться на сайті компанії станом на 16 лютого 2022 року.

Читайте новини бізнесу та промисловості у Telegram-каналі UAprom