Канада допоможе Україні розв’язати проблему зерносховищ

Share

Продовольча і сільськогосподарська організація ООН (ФАО) за фінансової підтримки Канади розпочала новий проект на суму $40 млн для подальшого розв'язання проблеми дефіциту зерносховищ в Україні

Зазначається, що ця ініціатива дозволить забезпечити зберігання додаткових 2,4 млн тонн зерна у 2022-2023 роках разом з відповідною технічною підтримкою та обладнанням, передає «УНІАН».

«Завдяки фінансуванню, наданому Міністерством закордонних справ Канади, ФАО надасть кошти для тимчасового і постійного зберігання зерна, включаючи поліетиленові рукави для зберігання зерна, вантажно-розвантажувальне обладнання та довгострокові модульні сховища, орієнтовані на малі та середні фермерські господарства в 15 областях», – підкреслив глава офісу ФАО в Україні П'єр Вотьє.

Крім того, за його словами, ФАО закупить лабораторне обладнання на суму до 2 млн доларів США для підтримки шести стратегічних лабораторій для проведення тестувань для виявлення хвороб тварин відповідно до Правил безпечної торгівлі Всесвітньої організації охорони здоров'я тварин.

ФАО за підтримки Японії виділила $17 млн для України на збереження майбутнього врожаю і забезпечення експорту зернових культур.

15 червня 2022 року з'явилася інформація про те, що США спільно з європейськими союзниками працюють над вивезенням зерна з України залізничним шляхом, зокрема шляхом будівництва зерносховище на українському кордоні.

У квітні за підтримки уряду в Україні запрацювала платформа, що допомагає перемістити бізнес із зон ведення активних бойових дій до більш безпечного місця.

Читайте новини бізнесу та промисловості у Telegram-каналі UAprom