ArcelorMittal не очікує суттєвих змін на АМКР

Share

CFO (chief financial officer) транснаціональної ArcelorMittal Джен’юіно Крістіано під час конференц-дзвінка з інвесторами повідомив, що не очікує суттєвих змін на метпідприємстві «АрселорМіттал Кривий Ріг», оскільки логістичні проблеми комбінату залишаються серйозними

За його словами, зараз залізорудні потужності АМКР завантажені на близько 50-60%, комбінат працює однією доменною піччю, що становить близько 20% його ливарних потужностей. Крім того, на складах накопичені деякі запаси квадратної заготовки. Більшість вугілля для виробництва АМКР закуповує в Україні, частину – у Польщі.

Під час дзвінка CEO ArcelorMittal Адітья Міттал заявив, що «є розумним» скоротити виробництво в умовах слабкого попиту у 2 півріччі. Компанія вже зупинила одну домну 1,5 млн. т/рік у Франції, ще одну домну 2 млн. т/рік в Італії. ArcelorMittal очікує пожвавлення на ринку сталі ЄС після літа, привабливість для імпорту впала через ослаблення євро, а реальний попит на сталь буде «стабільним».

Нагадаємо, «АрселорМіттал Кривий Ріг» призупинив роботу гірничо-збагачувального комбінату на найближчі три місяці, починаючи із серпня.

Читайте новини бізнесу та промисловості у Telegram-каналі UAprom