У червні сума вкладів українців у банках зросла на 30 млрд грн

Share

На 1 липня загальна сума вкладів фізичних осіб, у тому числі підприємців, у банках-учасниках Фонду гарантування вкладів склала 869,5 млрд грн, що на 30,4 млрд грн більше, ніж місяцем раніше

Із загальної суми вкладів фізичних осіб на початок липня вклади у національній валюті становлять 581,8 млрд грн, в іноземній валюті – 287,7 млрд грн, передає «Бізнес.Цензор».

У Фонді нагадали, що при здійсненні виплат за вкладами в іноземній валюті вони перераховуються в гривню за офіційним курсом, встановленим Національним банком, на кінець дня, що передує дню початку процедури виведення Фондом банку з ринку та здійснення тимчасової адміністрації.

Частка ФОП у структурі вкладників становить 3%, а сума їх вкладів на 1 липня склала 80 млрд грн (9,2% від загальної суми вкладів).

Наголошується, що на час дії в Україні воєнного стану та протягом трьох місяців після скасування чи припинення його дії на вклади фізичних осіб у банках-учасниках Фонду поширюються 100% гарантії. Після завершення тримісячного терміну з дня скасування чи припинення дії воєнного стану максимальна сума гарантованого відшкодування для вкладників банків України становитиме 600 тис. грн.

На 1 липня в реєстрі учасників Фонду гарантування нараховувалося 69 банків.

Читайте новини бізнесу та промисловості у Telegram-каналі UAprom