G7 може встановити граничні ціни на російську нафту до 5 грудня, – Reuters

Share

Країни G7 прагнуть запровадити механізм обмеження цін на російську нафту до 5 грудня, коли набудуть чинності санкції Європейського Союзу, які забороняють морський імпорт цієї сировини з РФ

Про це пише Reuters із посиланням на чиновників країн G7, передає УНІАН.

«Мета тут полягає в тому, щоб узгодити терміни, які ЄС уже встановив. Ми хочемо переконатися, що механізм обмеження цін набуде чинності одночасно», – сказав чиновник, який побажав залишитися неназваним.

Країни G7 (США, Канада, Японія, Німеччина, Франція, Італія та Велика Британія) заявили минулого місяця, що розглянуть питання про встановлення граничної ціни на російську нафту, щоб обмежити доходи від енергноносіїв, які Москва використовує для фінансування свого вторгнення в Україну.

Відтоді були спроби залучити Китай та Індію, які вже купують російську нафту зі знижкою від ринкової ціни.

«Ми вже чули від низки азійських країн, які зацікавлені або в приєднанні до коаліції, або в кращому розумінні цінового рівня, за яким ціна буде встановлена, щоб зміцнити свою позицію в переговорах із росіянами щодо майбутніх контрактів», – сказав представник G7.

З цієї причини ціна, встановлена ??G7, буде оприлюднена, додав він.

Китай та Індія зацікавлені в мінімізації витрат на імпорт нафти, оскільки вони стурбовані впливом на бюджет через часто субсидовані роздрібні ціни та інфляцію, сказав чиновник.

G7 хоче, щоб ціна на російську нафту встановлювалася членами картелю покупців на рівні, вищому собівартості видобутку в РФ, щоб Кремль мав стимул продовжувати видобуток, але набагато нижчому за поточні високі ринкові ціни.

Таким чином, Росія зіткнеться з важким вибором між погодженням на нижчі, але постійні доходи та майже їхньою повною відсутністю, коли ембарго ЄС на сиру нафту набуде чинності в грудні.

Чиновник сказав, що Росії буде важко продавати свою нафту деінде, оскільки санкції ЄС передбачають заборону на всі фінансові послуги, пов’язані з торгівлею її нафтою, включаючи страхування, перестрахування та фінансування вантажів і суден.

Читайте новини бізнесу та промисловості у Telegram-каналі UAprom