США стали найбільшим експортером скрапленого газу у першому півріччі 2022 року

Share

США стали найбільшим експортером скрапленого природного газу у першій половині 2022 року, йдеться у звіті Управління енергетичної інформації США (EIA)

За даними EIA, експорт скрапленого газу з США зріс на 12% і становив у середньому 11,2 млрд кубічних футів на добу у першій половині року, порівняно з другою половиною 2021 року, передає УНН.

Зазначається, що експорт допомогли збільшити зростання експортних потужностей СПГ, вищі ціни та попит у Європі.

«Експорт СПГ різко зріс за останні кілька років, оскільки країни в усьому світі прагнуть диверсифікувати свою діяльність, відмовляючись від брудніших вугільних електростанцій. Однак на будівництво нових об'єктів йде кілька років. Очікується, що Сполучені Штати не додадуть значних нових потужностей щонайменше до 2024 року», – йдеться у звіті.

За даними EIA, не менше 71% експорту СПГ із США припадало на ЄС та Велику Британію протягом перших п'яти місяців 2022 року.

Зазначається також, що завантаження пікових потужностей на семи об'єктах з експорту СПГ до США в середньому становило 87% у першій половині 2022 року, що аналогічно до середнього завантаження в 2021 році.

Читайте новини бізнесу та промисловості у Telegram-каналі UAprom