Європа зацікавлена в українських біометані та водні, – Галущенко

Share

Україна готова збільшувати експорт електроенергії до Європи. Збільшення експорту стане значним кроком до витіснення російських енергоресурсів з європейського ринку

Про це йшлося під час зустрічі міністра енергетики України Германа Галущенка з єврокомісаром з питань енергетики Кадрі Сімсон, передає прес-служба міністерства.

«Це буде win-win ситуація, адже Європа отримає електроенергію для заміщення російського газу, а Україна своєю чергою – гроші для підтримання ліквідності ринку електроенергії», – зазначив Міністр.

Сімсон підтвердила, що на цьому тижні має бути ухвалене рішення про подвоєння обсягів електроенергії, яку імпортують з України європейські держави. Крім того, до кінця року будуть збільшені реверсні поставки газу з країн ЄС в Україну.

Під час зустрічі також йшлося про співпрацю України і ЄС у сфері відновлюваної енергетики і, зокрема, відновлюваних газів.

«У наших спільних планах розвиток відновлюваних джерел енергії вкупі з біометаном і воднем. Україна має значний потенціал виробництва біометану, зараз ми працюємо над створенням повноцінного ринку цього біопалива. Водень також має значні перспективи – ЄС вже визначив Україну одним з ключових партнерів у розвитку водневої енергетики», – наголосив Галущенко.

Читайте новини бізнесу та промисловості у Telegram-каналі UAprom