Україна отримає 7,4 млн євро для пільгового кредитування підприємств

Share

Україна отримає від KfW 7,4 млн євро для пільгового кредитування малих та середніх підприємств

Міністр фінансів Сергій Марченко, виконавчий директор Фонду розвитку підприємництва Андрій Гапон та директор Кредитної установи для відбудови (KfW) по регіону Південно-Східної Європи та Туреччини Клаус Мюллер підписали угоду про надання кредиту та гранту для «Рефінансування енергоефективних інвестицій малих та середніх підприємств України через фінансовий сектор». Проєкт фінансується урядом Німеччини, передає Міністерство фінансів.

Проєкт є продовженням спільного з KfW проєкту «Підтримка малих і середніх підприємств», реалізація якого дозволила розбудувати систему кредитування малих та середніх українських підприємств у національній валюті завдяки фінансовій допомозі Європейського Союзу на компенсацію збитків від курсової різниці та профінансувати малі та середні підприємства на загальну суму понад 1 млрд грн.

Для впровадження проєкту через Кредитну установу для відбудови (KfW) будуть залучені кредитні (7 млн євро) та грантові (0,4 млн євро) кошти.

Кредит залучається урядом України на 30 років з 10-річним пільговим періодом.

Залучені кредитні кошти спрямують Фондом розвитку підприємництва через банки-партнери на фінансування МСП у національній валюті, що сприятиме підтримці ліквідності фінансових установ та дозволить МСП здійснювати інвестиції в енергоефективні заходи в умовах воєнного стану.

Читайте новини бізнесу та промисловості у Telegram-каналі UAprom