ЄС може збільшити поставки газу з Нігерії

Share

Європейський Союз планує збільшити поставки газу з Нігерії, готуючись до можливих скорочень постачання із Росії

Про це заявив заступник генерального директора енергетичного департаменту Єврокомісії Метью Болдуін, пише «Економічна правда» з посиланням на агентство Reuters.

Болдуін провів зустрічі з офіційними особами найбільшого виробника нафти в Африці. Нігерія планує після серпня знову відкрити Транснігерський трубопровід, що дозволить збільшити експорт газу до Європи.

ЄС імпортує 14% від загального обсягу поставок СПГ із Нігерії, і є потенціал більш ніж подвоїти цей показник, сказав Болдуін агентству телефоном.

Видобуток нафти та газу в Нігерії обмежений через крадіжки та вандалізм щодо трубопроводів, внаслідок чого термінал виробника газу Nigeria LNG Ltd на острові Бонні працює на 60% потужності.

«Якщо ми зможемо вийти за межі 80%, у цей момент може з'явитися додатковий СПГ, який може бути доступний для спотових вантажів, що йдуть до Європи», – сказав Болдуін.

«Вони (нігерійські посадовці – Ред.) сказали нам: «Приїжджайте і поговоріть з нами знову наприкінці серпня, тому що ми думаємо, що зможемо досягти реального прогресу в цьому питанні», – зазначив європейський чиновник.

Європейська комісія заявила раніше, що країни-члени ЄС мають скоротити споживання газу на 15% із серпня до березня.

Читайте новини бізнесу та промисловості у Telegram-каналі UAprom