США виділили $100 млн для допомоги українським фермерам

Share

США через Агентство з міжнародного розвитку (USAID) започатковують «Ініціативу стійкості сільського господарства в Україні» (AGRI) на $100 мільйонів

Про це повідомляє USAID, передає «Економічна правда».

Зазначається, що ініціатива AGRI має працювати над зміцненням механізмів експорту української аграрної продукції та сприяти пом'якшенню загальносвітової продовольчої кризи, яка поглиблюється внаслідок розв'язаної Росією брутальної війни.

Сума в $100 млн залежить від наявності фінансування.

За інформацією USAID, ця ініціатива розширить доступ аграріїв до матеріалів, що є критично важливими для с/г виробництва – насіння, добрива, с/г техніки та пестицидів.

А також допоможе збільшити потенціал відповідної інфраструктури та здатність ефективно експортувати аграрну продукцію, розширити доступ виробників до фінансування та спроможність українського бізнесу до здійснення сушки, тимчасового зберігання та переробки продукції сільського господарства.        

Крім анонсованих $100 млн, USAID має на меті залучити ще $150 млн на реалізацію ініціативи від інших міжнародних донорів і приватного бізнесу та досягти загальної суми фінансування у $250 млн.

Читайте новини бізнесу та промисловості у Telegram-каналі UAprom