Сталевий фронт Метінвесту: компанія виділила 1,7 млрд грн на допомогу Україні

Share

Група Метінвест спрямувала на потреби армії, підтримання національної економіки, допомогу співробітникам і мирним жителям понад 1,7 млрд грн з початку повномасштабного вторгнення Росії в Україну.

«Сталевий Фронт Метінвесту — це внесок у нашу спільну перемогу та майбутнє України. Сталь Метінвесту у ста тисячах бронежилетів захищає життя наших солдатів, які стоять на варті незалежності України. Сталь Метінвесту лягла в основу десятків тисяч захисних споруд, танкових їжаків, фортифікацій, які допомагають зупиняти агресора. Ми разом пройдемо цей шлях до перемоги, а потім разом відбудуємо все, що було зруйновано», – зазначив акціонер групи Рінат Ахметов.

Основними напрямками Сталевого фронту є допомога армії, економіці, команді групи та мирним жителям.

Зокрема, Метінвест передає сучасну амуніцію для ЗСУ, тероборони, Національної гвардії, Національної поліції, Головного управління розвідки (ГУР) та інших силових підрозділів. Забезпечує і своїх працівників. Загалом компанія планує передати захисникам 100 тисяч бронежилетів, як імпортних, так і власного виробництва. Вже передали 550 дронів, 1500 тепловізорів, майже 18 тисяч бронекасок, 27 тисяч турнікетів і 500 аптечок. Крім того, Метінвест передав військовим медикам ГУР 20 машин швидкої допомоги вартістю 300 тисяч євро, а ЗСУ – медикаменти та медобладнання майже на 21 млн грн.

Зі сталі Метінвесту виготовлено близько 60 тисяч протитанкових їжаків і 20 тисяч шипованих ланцюгів проти колісної техніки. Компанія передала 20 тонн катанки для виробництва мобільних бастіонів і надала близько 3 тисяч тонн піску й щебеню, а також 2,4 тисячі залізобетонних блоків та плит для облаштування блокпостів і захисту об'єктів соціальної інфраструктури.

Метінвесту довелося перебудувати свій бізнес, знайти нові логістичні маршрути й постачальників сировини, щоб підприємства Групи продовжували працювати, наскільки це можливо. Компанія також веде боротьбу з піратством з боку Російської Федерації, яка намагається вивезти 234 000 тон металу Групи з Маріуполя.

Усім співробітникам, які евакуювалися з Маріуполя та Авдіївки на підконтрольну Україні територію, Метінвест пропонує всебічну підтримку. Зокрема, компанія підготувала понад 6 000 місць тимчасового прихистку на своїх соціальних об’єктах, забезпечує людей харчуванням та видає продуктові й гігієнічні набори.

Метінвест також допомагає знайти роботу співробітникам своїх маріупольських підприємств на підприємствах Групи у Запоріжжі, Кривому Розі, Кам’янському та Покровську. Також Метінвест надає можливість пройти безоплатне навчання найбільш затребуваних робочих професій із подальшим працевлаштуванням. Наразі на підприємствах Групи працевлаштувалися майже 1 000 вимушених переселенців.

Компанія надає допомогу і мирному населенню України в рамках проєкту «Рятуємо життя». Він передбачає розповсюдження гуманітарної допомоги серед вимушених переселенців, мешканців деокупованих територій, вразливих верств населення, сімей мобілізованих співробітників Метінвесту та пільгових категорій працівників, а також ветеранів підприємств Групи. Від початку війни допомогу вже отримали майже 126 тисяч українців. Окрім найбільших бізнесів System Capital Management, проєкт підтримують понад 90 компаній-донорів з усього світу.

Читайте новини бізнесу та промисловості у Telegram-каналі UAprom