Нацполіція перевіряє близько 7 тис підприємств через партнерів з Росії та Білорусі

Share

Під посиленим контролем правоохоронців перебувають близько семи тисяч українських підприємств, які упродовж останніх років співпрацювали із партнерами з Білорусі та Росії, повідомив перший заступник міністра внутрішніх справ Євгеній Єнін, передає Укрінформ.

За його словами, від початку російської агресії Нацполіція почала реалізацію операції «Актив», в рамках якої МВС скерувало до НБУ відповідні рекомендації. Вони стосувались посилення контролю за виведенням валютних коштів за межі України та зменшення можливості сплати неіснуючих дивідендів чи виплати буцімто існуючих кредитів незрозумілим контрагентам з білоруського чи російського боку.

«І така робота дає свій результат. Наразі під посиленим контролем перебувають близько семи тисяч українських підприємств, які упродовж останніх років співпрацювали з партнерами з Білорусі чи з РФ. Було упереджено виведення за кордон близько 200 мільярдів гривень», – сказав заступник міністра.

Посадовець уточнив, що так само поліція досить прискіпливо стежить за сплатою податків, оскільки, за його словами, багато хто на тлі повномасштабної війни ухиляється від сплати і податків, і певних зборів.

Читайте новини бізнесу та промисловості у Telegram-каналі UAprom