Україна до кінця 2022 року збільшить експорт е/е, – Зеркаль

Share

Україна до кінця 2022 року зможе збільшити експорт електроенергії до Європи до 800 МВт зі стартових 100 МВт на початку липня

Про це повідомила радниця міністра енергетики України Лана Зеркаль на конференції Forbes Ukraine «Будуємо разом», передає «Інтерфакс-Україна».

Вона зазначила, що поточний рівень експорту поки що дуже незначний, враховуючи, що потужності України з експорту становлять 2 ГВт.

За її словами, частково нарощування експорту стримують терміни постачання компанією Siemens статичних синхронних компенсаторів реактивної потужності (STATCOM) – майже рік, проте нині обговорюють можливість виконання їх функцій за рахунок батарей.

Загалом Зеркаль зазначила, що експорт української електроенергії до ЄС наразі вкрай цікавий завдяки наявній великій премії, що підтверджує участь в аукціонах 20 компаній.

Вона додала, що Україні ще доведеться поборотися за місце на ньому, але останні здобутки показують, що це можливо. У перспективі експорт української електроенергії може забезпечувати 2-3% від ВВП країни, вважає радниця глави Міненерго.

Читайте новини бізнесу та промисловості у Telegram-каналі UAprom