БЕБ досліджує ризикові банківські операції на 9 млрд грн

Share

Аналітики Бюро економічної безпеки України досліджують ризикові операції на 9 млрд грн, за якими перераховувалися кошти за кордон

Про це повідомляє прес-служба БЕБ.

За даними бюро, в межах дослідження виведення коштів за кордон та розшуку активів РФ, вивчають транзакції понад 10 банків.

Зокрема встановлено, що від початку війни, службові особи майже 1 тис. суб’єктів господарської діяльності – резидентів України здійснили понад 2,5 тис. фінансових операцій з перерахування грошових коштів на закордонні банківські рахунки підприємств-нерезидентів. Загальна сума таких переказів склала 50 млрд грн.

Аналітики виявили, що окремі господарські операції, за які перераховувалися кошти, мають ознаки ризикових. Загалом, сума таких транзакцій становить понад 9 млрд грн. Також деякі перерахування здійснювалися громадянами України, що є службовими особами суб’єктів господарської діяльності з російськими власниками або керівниками. Такі перекази грошових коштів на закордонні банківські рахунки могли здійснюватися для ймовірної легалізації валютних цінностей.

Читайте новини бізнесу та промисловості у Telegram-каналі UAprom