G7 планує знизити максимальну ціну на російську нафту вдвічі

Share

На саміті «Великої сімки» лідери обговорювали механізм обмежень для російської нафти, який скорочує її ціну вдвічі, заявив прем'єр-міністр Японії Фуміо Кісіда

«Ми встановимо верхню межу на рівні приблизно половини від поточної ціни і створимо механізм, який не дозволить купувати її дорожче», – заявив він, передає «Бізнес.Цензор» із посиланням на агентство Kyodo.

У комюніке за підсумками саміту G7 говорилося, що розглядається варіант заборонити всі послуги з транспортування російської нафти, якщо вона продається за ціною вище за граничну. Зазначалося, що верхня межа цін буде погоджена за підсумками «консультацій з міжнародними партнерами».

Агентство Bloomberg писало з посиланням на джерела, що у G7 обговорюють обмеження цін за рахунок верхньої межі на страхування та перевезення нафти. Такий механізм дозволить страхувати та перевозити лише нафту та нафтопродукти з Росії, вартість яких не перевищуватиме встановлений поріг, пояснювало джерело агентства.

Підхід, що обговорюється, означатиме, що у разі згоди постачальника на встановлену ціну, то страхова компанія отримає право на виключення з ембарго на російську нафту і зможе надати страхові послуги судну. Аналогічні заходи могли б застосовувати судноплавні компанії, яким належать нафтові танкери.

Читайте новини бізнесу та промисловості у Telegram-каналі UAprom