Вчасно вивезли: Укрзалізниця майже не зазнала втрат рухомого складу через війну

Share

«Укрзалізниці» вдалося уникнути втрат рухомого складу через бойові дії та окупацію частини українських територій російською армією.

Державний перевізник встиг вчасно вивезти вагони, локомотиви та інший рухомий склад із зони бойових дій, повідомив очільник УЗ Олександр Камишін під час брифінгу 29 червня.

«Ми практично не втратили рухомий склад. Ми встигли все оперативно вивезти з зони бойових дій. Навіть з Мелітополя, який був захоплений одним з перших російськими військами, ми вивезли весь рухомий склад. Із 30 американських локомотивів (виробництва General Electric – ред.) тільки один залишився там (на захопленій території – ред.). Він був на плановому обслуговуванні, і ми не могли його зрушити», – зазначив голова правління УЗ.

Після вторгнення Росії в Україну 24 лютого «Укрзалізниця» також отримала у користування 18 тис вагонів, що належать російським та білоруським власникам та знаходились в Україні на момент початку бойових дій. Цей рухомий склад був арештований і переданий в операційне управління УЗ рішенням суду, додав Камишін.