У НАТО погодили посилений пакет допомоги Україні

Share

Лідери країн-членів НАТО погодили посилений пакет оборонної допомоги для України

Про це йдеться у декларації саміту лідерів, який стартував напередодні у Мадриді, пише УНН.

«Ми продовжимо і ще більш посилимо політичну та практичну підтримку нашого близького партнера України, яка продовжує захищати свій суверенітет і територіальну цілісність від російської агресії. Спільно з Україною ми ухвалили рішення про посилений пакет підтримки. Це прискорить постачання нелетального оборонного обладнання, покращить кіберзахист України та її стійкість, а також підтримає модернізацію оборонного сектору у перехідний період для зміцнення довгострокової оперативної сумісності», – йдеться у декларації.

«У більш довгостроковій перспективі ми надаватимемо допомогу Україні та підтримуватимемо її зусилля на шляху повоєнного відновлення та реформ», – йдеться в документі.

У декларації зазначається, що лідери Альянсу рішуче засуджують агресивну війну Росії проти України.

Також зазначено, що Росія навмисно посилює продовольчу та енергетичну кризу, від якої страждають мільярди людей по всьому світу, у тому числі своїми військовими діями.

«Союзники тісно співпрацюють у підтримці міжнародних зусиль щодо забезпечення експорту українського зерна та полегшення глобальної продовольчої кризи. Ми продовжуватимемо протистояти брехні Росії та відкидати її безвідповідальну риторику. Росія має негайно припинити війну та вийти з України. Білорусь має припинити свою участь у цій війні», – йдеться у декларації.

Читайте новини бізнесу та промисловості у Telegram-каналі UAprom