Канада оголосила про додаткову фіндопомогу для України

Share

Канада надасть додаткову фінансову допомогу для України, оголосив прем'єр-міністр Канади Джастін Трюдо

Трюдо оголосив про виділення 151,7 млн канадських доларів на нову гуманітарну допомогу, допомогу в галузі розвитку і підтримку миру та безпеки для України, передає УНІАН.

Вказана сума включає 75 млн на гуманітарну допомогу, аби допомогти з отриманням продовольства, невідкладної грошової допомоги, захисту, притулку і медичних послуг для українців; 52 млн на допомогу у сільськогосподарському секторі, у тому числі на покращення безпеки продовольства шляхом вирішенням проблем із зерновими сховищами; 15 млн буде спрямовано на зусилля з розмінування і 9,7 млн – на сприяння притягнення до відповідальності винних у порушеннях прав людини.

Окремо Трюдо оголосив про надання кредиту для України на 200 млн канадських доларів через Міжнародний валютний фонд, аби допомогти Україні задовольнити нагальні потреби у ліквідних коштах.

Крім того, він оголосив про виділення ще 73 млн на гуманітарну допомогу, щодо якої Канада взяла зобов'язання 9 квітня 2022 року. Тепер ці кошти були виділені для реагування на кризу в Україні і у сусідніх країнах.

Раніше Канада оголосила про запровадження додаткових санкцій проти Росії та посилення тиску на агресора.

Читайте новини бізнесу та промисловості у Telegram-каналі UAprom