Danieli продовжує постачати в РФ обладнання для виробництва військової техніки – Міноборони

Share

Італійська компанія Danieli не залишила російський ринок після вторгнення Росії в Україну 24 лютого і досі продовжує постачати замовникам в РФ обладнання, яке використовується для виробництва компонентів атомних підводних човнів та броні для танків. Про це в своєму Твіттері заявило Міністерство оборони України.

«Підтримка російського військового комплексу суперечить законним і моральним міркуванням», – додали у відомстві.

Danieli є одним зі світових лідерів з виробництва обладнання для металургійних підприємств. В Росії компанія має представництва у Магнітогорську, Челябінську, а в Дзержинську – завод Danieli Volga. Серед клієнтів італійського виробника – Виксунський металургійний завод (Об’єднана металургійна компанія), що постачав труби для Північного потоку, Магнітогорський металургійний комбінат та Сєвєрсталь, власники яких Віктор Рашніков та Олексій Мордашов у березні стали фігурантами санкційних списків.

Вже у квітні ще один клієнт Danieli – корпорація «Красный октябрь» повідомила про продовження співпраці з італійською компанією. «Красный октябрь» є виробником спеціальних сталей, що використовуються у авіації, нафтохімічній та енергетичній промисловості. Компанія також активно співпрацює з російськими підприєммтсвами оборонно-промислового комплексу, зокрема «Севмаш», який будує атомні підводні човни.  

«У нас були побоювання щодо продовження співпраці з італійською компанією Danieli. Проте, наші партнери прийняли рішення про продовження спільної роботи і ми вже отримали від них пропозицію на закупівлю запасних частин і чекаємо на контракт на запуск верстата ПН-370», – зазначив у квітні управляючий директор корпорації Костянтин Волков.