Уряд представить план відновлення України в липні, – Шмигаль

Share

Наступного місяця уряд представить план відновлення України — United24, і вже сьогодні запрошує країни долучитися до його реалізації

Про це зазначив прем’єр-міністр Денис Шмигаль під час онлайн-виступу на британсько-українському інфраструктурному саміті, передає прес-служба Кабміну.

«Ми робимо ставку на регіональний підхід, який передбачає опіку однієї з країн-партнерів над конкретним регіоном або галуззю. Данія вже зголосилась опікуватися відбудовою Миколаївщини. Країни Балтії допоможуть відновлювати Житомирщину. Португалія буде відновлювати українські школи. І кожен в Україні знає, що Велика Британія, як обіцяв прем’єр-міністр Борис Джонсон, візьме участь у відбудові та розвитку Києва і Київської області», — зазначив Шмигаль.

За словами прем’єра, вже зараз сума інфраструктурних збитків сягнула $104 млрд. Внаслідок обстрілів російської армії зруйновані або пошкоджені щонайменше 45 млн квадратних метрів житла, 656 лікарень, понад 1200 навчальних закладів, майже 25 тисяч кілометрів доріг, 300 мостів, 12 аеропортів.

Шмигаль зауважив, що загальний розмір програми відбудови український уряд, міжнародні експерти, Європейська комісія оцінюють в 500-600 млрд євро.

«Тому ми говоримо, що перемога України на полі бою — це 50% перемоги. Інші 50% — це відновлення та відбудова нашої держави, трансформація нашої економіки, енергетики та інфраструктури», — наголосив очільник уряду.

Читайте новини бізнесу та промисловості у Telegram-каналі UAprom