Мінфін РФ засекретив дані про витрати на війну з Україною

Share

Мінфін Росії приховав більшу частину інформації у бюджетній звітності. В оновленій таблиці російського міністерства про виконання федерального бюджету РФ у тому числі немає даних про витрати бюджету за конкретними напрямками

У міністерстві офіційно пояснили, що публікацію даних у бюджетній звітності обмежили, щоб уникнути нових санкцій, пише російський Forbes.

Мінфін РФ 13 червня опублікував попередню оцінку виконання федерального бюджету за січень-травень 2022 року. Згідно з цими даними, доходи бюджету РФ склали 12,04 трлн рублів, а витрати – 10,55 трлн рублів. Профіцит бюджету за п'ять місяців, таким чином, становив 1,49 млрд рублів.

Однак опублікована статистика виявилася набагато менш інформативною, ніж було ще місяць тому, коли Мінфін РФ публікував дані про виконання бюджету у січні-квітні. Тоді в таблиці були відомості про джерела доходів, а також докладна звітність про витрати бюджету за категоріями.

Наприклад, з даних за січень-квітень випливало, що на статтю «Національна оборона» за той період було витрачено 3,86 трлн рублів, у тому числі на збройні сили – 2,86 трлн та на ядерно-збройовий комплекс – 49,8 млрд рублів. У статистиці за січень-травень цих даних немає.

Також у таблиці відсутні уточнені дані за минулі місяці, відомості щодо Фонду національного добробуту та сальдо джерел внутрішнього та зовнішнього фінансування дефіциту.

Читайте новини бізнесу та промисловості у Telegram-каналі UAprom