ЄС відключає ще три російські банки від SWIFT

Share

Євросоюз із 14 червня відключає найбільший російський банк «Сбєрбанк», а також Россельхозбанк та Московський кредитний банк від міжбанківської системи SWIFT у рамках 6 пакету санкцій проти РФ через війну в Україні

Про це пише російська служба ВВС, передає «Економічна правда».

Санкції були погоджені наприкінці травня після тривалих та напружених консультацій між європейськими лідерами. Через кілька днів основна частина обмежень набула чинності.

«Представники банків, як і раніше, стверджують, що відключення від SWIFT не сильно вплине на їхню роботу. У «Сбєрбанку», як повідомляють російські ЗМІ, заявили, що працюють у звичайному режимі, і відключення від SWIFT не змінює ситуації з міжнародними розрахунками», – йдеться у повідомленні.

Водночас у Московському кредитному банку зазначили, що операції всередині Росії йтимуть у штатному режимі, проте при платежах за кордон терміни їх проведення можуть зрости.

У Россельхозбанку заявили, що у російській банківській системі створено необхідні умови для забезпечення безперебійної автономної роботи.

Раніше через санкції від SWIFT було відключено сім російських банків:  ВТБ, «Открытие», «Новикомбанк», «Промсвязьбанк», «Россия», «Совкомбанк» і ВЭБ («Внешэкономбанк»).

Читайте новини бізнесу та промисловості у Telegram-каналі UAprom