Мінфін заявив про початок попередніх переговорів із МВФ щодо нової програми

Share

Україна почала попередні переговори з Міжнародним валютним фондом щодо нового пакету допомоги, заявив міністр фінансів Сергій Марченко

«Зараз ми проводимо попередню дискусію з командою МВФ, щоб мати нову програму, тому що вона нам дуже потрібна. Зараз ми вирішуємо, на якій основі його можна підготувати, тому що нам і команді МВФ дуже непросто підготувати дуже складну макрофінансову структуру, макрофінансовий прогноз до кінця цього року», – зазначив він у інтерв’ю Bloomberg Radiо, передає «Бізнес.Цензор».

Міністерство фінансів вважає міжнародну допомогу основним джерелом фінансування бюджетного розриву, що наростає. За словами Марченка, Київ очікує отримати від західних партнерів $4,8 млрд, що втричі більше, ніж у попередньому місяці, але все ще менше місячної потреби в $5 млрд.

Раніше голова Національного банку України Кирило Шевченко заявив про необхідність розпочати обговорення нової програми із МВФ. Представник МВФ Джеррі Райс висловив думку, що нова програма має бути середньостроковою, і її доцільно запускати, коли розпочнеться післявоєнна реконструкція.

Читайте новини бізнесу та промисловості у Telegram-каналі UAprom