Зеленський закликав світові компанії починати бізнес в Україні

Share

Президент Володимир Зеленський закликав топ-менеджмент найбільших світових компаній заходити на український ринок та створювати робочі місця для відновлення України

Про це він заявив під час виступу на Yale CEO Summit, передає Економічна правда.

Зеленський наголосив, що для України дуже важливо, аби світ пам’ятав, що російська війна проти України продовжується.

«Для нас найголовніше – це конкретні кроки, які ви як конкретні люди, і ваші компанії як конкретні суб’єкти економіки світу, можете зробити», – сказав у зверненні президент.

Зокрема, Зеленський наголосив на необхідності остаточного виходу компаній з російського ринку.

«Найголовніше для нас навіть не те, що вони підуть з ринку РФ, а що вони просто не фінансуватимуть своїми податками в їхній системі ту зброю, якою вони нас вбивають», – сказав глава держави.

«Тому я як президент України дуже хотів би, щоб ваші компанії розглядали можливість не тільки виходу (з РФ – Ред.), а й заходу і пошуку свого місця в економіці України. Для нас це передусім робочі місця», – заявив він.

Зеленський нагадав про 12 мільйонів переміщених українців, які через війну втратили свої домівки і робочі місця. А відтак Україна втратила громадян, які будують державу і сплачують податки.

Зеленський закликав компанії не лише відкривати офіси, а знайти ті пласти бізнесу, в які вони будуть готові увійти: від цифровізації до відновлювальної енергетики. Україна не готова робити мінімальну податкову систему, додав він, але готова надати комфортні умови, прозорість та швидкий менеджмент для початку бізнесу в країні.

Читайте новини бізнесу та промисловості у Telegram-каналі UAprom