«Нафтогаз» має збільшити запаси газу у ПХГ до 19 млрд кубометрів, – Шмигаль

Share

Кабмін доручив НАК «Нафтогаз» забезпечити у газосховищах щонайменше 19 млрд кубічних метрів газу на початок опалювального сезону

Про це заявив прем’єр-міністр Денис Шмигаль, передає прес-служба Кабміну.

Він нагадав, що Україна завершила опалювальний сезон із 9 млрд кубометрів газу у газосховищах, після чого одразу почалося їхнє поповнення.

«Станом на 1 червня в наших підземних сховищах зберігається вже 10 млрд кубічних метрів газу. Це на 7,5%, або на 700 млн кубів більше, ніж, наприклад, середні показники 2014-2018 років», — зауважив Шмигаль.

Попри падіння видобутку вугілля на третину через окупацію частини об’єктів, за словами прем’єр-міністра, уряд має альтернативні варіанти його підвезення.

«На початок опалювального сезону об’єми вугілля на складах розраховуємо довести до щонайменше 2 млн тонн. Це дозволить забезпечити стабільність поставок і для населення, і для бізнесу. Максимальний показник, який ми маємо намір накопичити — близько 3 млн тонн вугілля на початок опалювального сезону. Таке завдання в нас поставлене перед Міністерством енергетики», — відзначив очільник уряду.

Читайте новини бізнесу та промисловості у Telegram-каналі UAprom