В Україні внаслідок війни зруйновані близько 300 мостів

Share

За 100 днів повномасштабного вторгнення Росії в Україну зруйновано 24 тис. км доріг та близько 300 мостів, повідомляє «Укравтодор»

Попри бойові дії, на деокупованих територіях забезпечили проїзд 39 тимчасовими переправами на дорогах до Києва, Ірпеня, Бучі, Гостомеля, Чернігова, Харкова, Сум, Миколаєва, зазначає прес-служба.

Відкрили рух по «Варшавській трасі» з Києва до Ковеля. На цій трасі у двох областях через війну знищено три мости. Всі три переправи вже функціонують.

Відкрили рух для вантажівок по трасі  М-06 Київ-Чоп. Поруч зі зруйнованим мостом у перші тижні деокупації у Стоянці звели тимчасову переправу для легкового транспорту, але  вантажівкам доводилось об'їжджати зайві кілометри. Зараз транспорт може рухатися відновленим лівим поїздом мосту.

Крім цього, 2 червня відкрили рух готовою ділянкою траси Н-31 на Дніпропетровщині – це майже 30 км автошляху за маршрутом Полтава – Київ.

«Не зупиняється розчищення і прибирання доріг від військової та цивільної техніки, сміття та бруду. 930 км доріг державного значення та комунальних вулиць київського передмістя очищено. Там, де необхідно, проводимо аварійні ремонти, аби поїздки були безпечними, наносимо розмітку та встановлюємо знаки», – сказано в повідомленні.

Читайте новини бізнесу та промисловості у Telegram-каналі UAprom