Німеччина нарощує запаси газу на випадок припинення поставок з РФ

Share

На тлі повномасштабного військового вторгнення Росії на територію України керівник німецького Федерального агентства з мереж Клаус Мюллер закликав нарощувати запаси природного газу в Німеччині

Про це повідомляє DW.

«Газові сховища в нашій країні заповнюються краще, ніж у минулі роки, і вже заповнені більше, ніж на початку травня. Однак їх недостатньо на той випадок, якщо ми раптом станемо отримувати менше російського газу або якщо поставки взагалі припиняться», – сказав він.

Мюллер нагадав про нові норми законодавства, згідно з якими газові сховища Німеччини мають бути заповнені більш ніж на 90%.

Він зазначив, що якщо ці умови будуть виконані, а поставки газу припиняться, то у Німеччини буде «необхідний буфер, щоб протриматися як мінімум два з половиною місяці в стабільних умовах і при нормальній зимі».

Із запуском плавучих терміналів зі зрідженим природним газом, який запланований пізніше цього року, залежність ФРН від російського газу скоротиться, але виникнуть нові витрати.

Частка газу, що використовується в Німеччині для виробництва електроенергії, зараз скоротилася до 10% у порівнянні з 15% у 2021 році.

Читайте новини бізнесу та промисловості у Telegram-каналі UAprom